Überoptiken!

Tänk er ett gevär och sen tänk på ett teleobjektiv, nu kombinera dessa! Vad blir de då?

Precis! Ett teleobjektiv med kolv och pistolgrepp! Hur awesome är inte de?!
<-- tryck för större bild
Fredriks pappa har en sån så jag och Fredrik var bara tvungna och att testa den! Militär och kamera freaks som vi är så var de ju ett måste!

Objektivet är ett Novoflex 400mm teleobjektiv med största bländare 5,6! Ljusstark för att vara från 80 talet! Efter som både objektivet och kameran var gamla så ställer man bländaren på objektiver genom att vrida ett reglage på objektivet! Kan lova de kändes förbenat ovant!

Men nu kommer jag till de mest episka! Fokusen är manuel (Fortfarande ett gammalt objektiv) men de är inte episkt att den är manuel, de episka är hur man ställer fokusen! Ta en titt på bilden nedan! I pistolgreppet finns de en lite kromad grej som är formad för fingrarna. Den skjuter man in och ut som gör att fokuslinsen förflyttas inuti objektivet och ställer fokusen! Hur awesome som helst! Kanske inte låter så awesome var själv lite skeptisk när Fredrik berättade om den men efter att ha fått testa den så var jag inte skeptisk längre!
Att de ser ut som ett gevär? xD

Hur som helst! Vi tog några bilder och nu väntar vi bara på framkallningen (JA så gammal är kameran) så vi får se hur bilderna blev! Kan bli värdelösa bilder (men då är de för att vi är värdelösa fotografer) eller så kan de bli bra bilder!

Kanske inget objektiv jag skulle vilja ha själv men för en samlare eller någon som er konservatist och tycker de var bättre förr så är de här objektivet hur bra som helst! Och hur roligt som helst att fota med!

Läggdags! G'natt...

Kommentarer
Postat av: Emelie ;3

Från långt håll kommer folk bli lite vättskrämda dock ;O står man där och försöker fota men alla omkring en drabbas av panik! :D Var var du i Frankrike :o?

2011-08-25 @ 17:54:59
URL: http://engelbrektganskaperfekt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback