Söndags foto

Då var den här söndagen gjord och imorn är de skola! YAAY! Just nu håller vi på med Elkompitens B som innehåller regler på hur vissa saker ska kopplas och vad påföljden är om de blir fel osv. osv. men de var inte därför jag tänkte skriva! Var nämligen idag hos schäferklubben idag och tog lite bilder och beundrade! Lyckades även få med Elin så nu är även hon sugen på en Schäfer! SUCCESS!
Har varit och fotat några gånger i den här lokalen förut och måste säga den är värdelös när de kommer till att fota! Taskigt ljus och trångt! Sen så måste jag också skylla på mitt val av objektiv! Använde mitt 17-40 gav  alldeles för mycket vidvinkel! Men tyvärr jag hade inte så mycket annat val! De var den eller 75-300 så valet var enkelt!

Ett 24-70 2,8 skulle var helt perfekt för den här lokalen! Bra brännvid och ljusstark! Var nämligen tvungen att gå upp till ISO 1000 för att få en någolunda snabbslutare! 2,8 is tha shit ;)

3 S:en Skåne, Skola och Schäfer

Hej hopp!
Tag sedan jag slängde in ett inlägg så de är väl dags? Har inte fotat så mycket och haft mycket skola så jag har inte haft så mycket tid! Men de som har slukat mest tid är MineCraft xD

De som har hänt sen sist är att jag har varit i skåne under "jullovet"(Jag har inte jullov så jag distanspluggade under den tiden xD) med Elin där vi har var i Malmö, Helsingborg och Köbenhavn :D Skit skoj och vi köpte en hel del xD Var även och fotade Volleyboll med pappa men tyvärr så var vi båda väldigt omotiverade så de blev inte så mycket bilder xD
En kan jag bjuda på ;)

Förra söndagen var jag på Umeå Schäferklubbs första inomhus träning bara för att få se vad dom gör där och för att träffa schäfrar ;) Ska dit imorn men då ska Elin och kameran med :D AS TAGGAD!

Jag är as sugen på att få skaffa en schäfer! Men måste tyvärr vänta tills jag flyttat hemifrån för varken mamma eller Mats vill ha en schäfer i huset xD Så jag far på schäferklubben för att dag drömma xD

Jag drömmer jätte mycket om att ha en schäfer som jag tränar och tävlar med i bla. skydd och lydnad. Så jag kan inte bärga mig!

Visste ni att de finns två typer av schäfer? Dessa är Utställning- och Bruksschäfer. En utställnings Schäfer är den "idiella" schäfern, Brun färgad med svart "sadel" på ryggen och en sluttande rygg. Medan en bruks schäfer har ungefär samma kroppsbyggnad som utställningsschäfern men har varierande färger och ingen sluttande rygg.
Ni ser skillanden?

Själv så är de bruksSchäfern som jag vill ha för utställnings schäfrar brukar få problem med höftleder. Sen så vill jag bara träna skydd och andra bruksgrenar och inte skutta runt på utställningar och skryta om hur fina min hund är xD Tycker de är alldeles för mycket fixering i att hundar ska vara "perfekta" i utseendet! De är insidan som räknas ;)

Ska försöka blogga mer!

Hörs!